Warning: array_intersect(): Argument #1 is not an array in /home/ari/public_html/weekoffaithinactionforchildren/wp-content/plugins/wp-schema-pro/classes/class-bsf-aiosrs-pro-custom-fields-markup.php on line 74
Participate In The Global Week of Faith in Action For Children

GLOBAL WEEK

of Faith in Action for Children

Enhancing Dialogue and Collaboration for Children’s Rights and Well-being

Check Out the Child-Friendly Version of this page!

What is the Global Week of Faith in Action for Children about?

The Global Week of Faith in Action for Children brings together children and young people from diverse religious and cultural backgrounds, religious leaders, representatives from civil society and faith-inspired organizations, multilateral agencies and governments to catalyze joint-actions and compelling responses to address the underlying issues that impact children’s well-being and enhance their participation in matters that concern them, with particular focus on the impacts during and post COVID-19.

The discussions and reflections about the impacts of COVID-19 on the world and the implications for our future, would be incomplete if children’s voices are not heard and if they are not part of the discussions to propose new alternatives and work on the solutions. An intergenerational and interreligious dialogue is a unique opportunity to reflect on the future we want to see, and the transformations needed to move towards sustainable solutions for our planet and our shared future.

There is an ethical demand for all of us, children, young people and adults alike, to help transforming the world to a world that is more compassionate, more just, that promotes and respects human rights and affirms the dignity of each and every one. A world that responds to the needs, dreams and hopes of children and young people. A world that leaves no one behind.

The Global Week will culminate with the celebration of the World Day of Prayer and Action for Children, which marks Universal Children’s Day, and the 31st Anniversary of the Convention on the Rights of the Child.

This year also marks the 20th Anniversary of the Global Network of Religions for Children and the Global Week will be a unique opportunity to celebrate success, reflect on the future endeavours of the network, as well as re-imagine a reinvigorated path for the creation of new partnerships and interfaith collaborations.

Objectives for the Global Week of Faith in Action for Children

Foster Intergenerational Dialogue

Encourage dialogue between children and adults representing different sectors of society about the situation of children in times of COVID-19, with particular focus on the negative impact that COVID-19 is having on education, child poverty, and violence against children.

Strengthen COVID-19 strategies to support children

Identify strategies that children, young people as well as adults are using to tackle the negative impact of the crisis and to transform them, while working to develop positive changes for the well-being of children and their communities.

Affirm the Panama Commitments on Ending Violence Against Children

Highlight inspirational stories and interfaith actions carried out by children, young people, adults, religious communities and faith-based organizations working for the well-being of children and their communities, including actions that recall the Panama Commitments to End Violence Against Children.

Ignite joint actions for the wellbeing of Children

Identify recommendations and catalyze joint actions that can help to address the underlying issues that impact children’s well-being; foster the physical, socio-emotional and spiritual well-being of children and their communities; and enhance their participation in matters that concern them.

Visit the Exhibition

Take a tour through the halls of the virtual exhibition of the GLOBAL WEEK, and interactive experience to see our world through the eyes of children.

Coming Up Soon!

Global Week Calendar

Monday, 16 November

How to foster the socio-emotional and spiritual well-being of children and their communities during and after the COVID-19 Pandemic

Duration: 90 minutes

Language: Spanish

Format: Intergenerational Dialogue/Livestreamed

Language: Spanish.

Your Session Time:
15:00-16:30

Addressing Violent Extremism, Xenophobia, and Violence Against Children on the Move

Duration: 90 minutes

Language: English

Format: Live workshop with children and youth

Language: English

Your Session Time:
12:00-13:30

Regional Interfaith Prayer for Children – Latin America and the Caribbean

Duration: 45 minutes

Format: Prayer/Livestream

Language: Spanish

Format: Prayer/Livestreamed

Language: Spanish

Your Session Time:
19:00-19:45

Grassroots-led Session – Europe/Middle East

Grassroots-led session based on the four objectives of the event and the three thematic areas

Language: English

Grassroots-led session based on the four objectives of the event and the three thematic areas

Language: English

Your Session Time:
13:30-14:30

Regional Interfaith Prayer for Children – Asia

Duration: 45 minutes

Format: Prayer/Livestream

Language: English

Format: Prayer/Livestream

Language: English

Your Session Time:
01:00-01:45

Tuesday, 17 November

Child-led session (Africa / Europe / Asia / Middle East)

Duration: 60 minutes

Format: Dialogue – Closed webinar – Not livestreamed

Language: TBD

Format: Dialogue – Closed webinar – Not livestreamed

Language: tbd

Your Session Time:
13:00-14:00

Regional Interfaith Prayer for Children – Asia

Duration: 45 minutes

Format: Prayer/Livestream

Language: English

Format: Prayer/Livestream

Language: English

Your session Time
01:00-01:45

The Impact of COVID-19 and the Future of Education: Challenges and Opportunities

Duration: 90 minutes

Format: Roundtable Discussion/Livestream

Language: English

Format: Roundtable Discussion/Livestream

Language: English

Your Session Time:
09:00-10:30

Grassroots-led Session – Latin America and the Caribbean

Duration: 60 minutes

Format: Prayer/Livestream

Language: Spanish

Format: Prayer/Livestream

Language: Spanish

Your Session Time:
15:00-16:00

Aprender a Vivir Juntos en el Mundo Digital: Un taller para niños, niñas y Adolescentes de la Red Global de Religiones a favor de la Niñez

Duration: 1.5 hours

Language: Spanish

Format: Workshop

Language: Spanish

Your Session Time:
20:00-21:30

Faith-inspired Approaches to Advocacy for Children’s Rights and Well-being

Duration: 60 minutes

Format: Panel discussion/Livestreamed

Language: English, Spanish, French.

Format: Panel discussion/Livestream

Language: English, Spanish, French.

Your Session Time:
11:00-12:00

Seen But Not Heard: A 3-Part Series to Lift Up Child Voices to End Violence – Part 3: A Multi-Religious Intergenerational Dialogue on Child Participation

Duration: 1 hour
Format: Intergenerational Dialogue
Language: English and Spanish

Format: Intergenerational Dialogue

Language: English and Spanish

Your Session Time:
12:00-13:00

Wednesday, 18 November

Grassroots-led Session (Asia)

Grassroots-led session based on the four objectives of the event and the three thematic areas.

Grassroots-led session based on the four objectives of the event and the three thematic areas.

Your Session Time:
05:00-06:00

Together We Can End Child Poverty

Duration: 90 minutes

Format: Live Webinar Discussion

Language: English

Format: Live Webinar Discussion

Language: English

Your Session Time
11:00-12:30

Regional Interfaith Prayer for Children – Europe and the Middle East

Duration: 45 minutes

Format: Prayer/Livestream

Language: English and Arabic

Format: Prayer/Livestream

Language: English and Arabic

Your Session Time:
15:30-16:15

Commemorating 20 Years of Interfaith Cooperation for Children

Duration: 2 hours

Format: Roundtable discussion

Language: English, Spanish

Format: Roundtable discussion

Language: English, Spanish

Your Session Time: 12:30-14:30

Thursday, 19 November

Children’s Solutions Lab

Duration: 120 minutes

Format: Children’s Session/Webinar

Language: English

Finalists of the Children's Solutions Lab will present their solutions for addressing child poverty through education.

Your Session Time:
07:00-09:00

#EndChildPoverty Chat

Duration: 60 minutes

Format: Twitter and Facebook Chat

Language: English

Format: Twitter and Facebook Chat

Language: English

Your Session Time:
11:00-12:00

Catalizing joint-actions and compelling responses

Duration: 90 minutes

Format: Dialogue

Language: English

Round table discussion with partners

Duration: 90 minutes
Format: Dialogue
Language: English

Your Session Time:
12:00-13:30

Child-led Session – Latin America and the Caribbean: Children as Agents of Change

Duration: 60 minutes

Language: Spanish

Format: Dialogue – Closed webinar – Not livestreamed

Language: Spanish


20:00-21:00

Regional Interfaith Prayer for Children – Africa

Duration: 45 minutes

Format: Prayer/Livestream

Language: English and French

Format: Prayer/Livestream

Language: English and French

Your Session Time:15:00-15:45

Grassroots-led Session – Africa

Grassroots-led session based on the four objectives of the event and the three thematic areas

Language: English, French

Grassroots-led session based on the four objectives of the event and the three thematic areas

Language: English, French

Your Session Time 08:00-09:00

Friday, 20 November

World Day of Prayer and Action for Children

Duration: 60 minutes

Format: TBD

Language: TBD

Format: TBD

Language: TBD

Your Session Time:
11:00-12:00

Celebration 20th Anniversary of the Global Network of Religions for Children

Duration: TBD

Format: TBD

Language: TBD

Duration: TBD

Format: TBD

Language: TBD

Your Session Time:
Scroll to Top